درخت زیتون که بومی منطقه مدیترانه است، همچنین به عنوان Olea europaea شناخته می شود، یکی از قدیمی ترین درختانی است که هنوز وجود دارد.
میوه ها و محصولات به دست آمده از درخت زیتون مانند روغن زیتون فرابکر برای مدت طولانی برای رژیم غذایی و نیازهای تغذیه ای جمعیت ساکن در نواحی مدیترانه استفاده می شده است.
به عنوان بخشی از فرهنگ مدیترانه، درختان زیتون برای مدت طولانی کشت و برداشت شده اند، زیتون گرفته می شود و متعاقباً برای استخراج روغن زیتون استفاده می شود.
اهمیت استفاده از روغن زیتون در اعمال روزانه و فرهنگی با این واقعیت آشکار می شود که فیلسوفان یونانی از قرن هفتم قبل از میلاد شروع به جستجو در مورد خواص دارویی و غذایی آن کردند.
به ویژه مصرف روغن زیتون و استفاده از آن به عنوان پماد برای درمان بیماری های مربوط به زخم های پوستی و معده توسط بقراط و ارسطو توصیه شده است که مزایای سلامتی منتسب به مصرف روغن زیتون را تشخیص داده اند.
کشورهای مدیترانه ای مانند ترکیه، اسپانیا، یونان، مراکش، ایتالیا و تونس در بیشتر (70 درصد) تولید روغن زیتون نقش دارند، به غیر از اینها، کشورهای دیگری مانند آمریکا و استرالیا نیز در تولید روغن زیتون فعالیت دارند.

انواع مختلفی از روغن زیتون با پروفایل های مختلف محتوای پلی فنل توسط یک کشور تولید می شود که نشان می دهد روغن زیتون با انواع و کیفیت های مختلف وجود دارد، ویژگی های تغذیه ای انواع روغن زیتون نیز متفاوت است.
چربیهای حیوانی عمدتاً اسیدهای چرب اشباع شده را تشکیل میدهند، در حالی که چربیهای سبزیجات عمدتاً حاوی اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه هستند.
چربیهای حیوانی عمدتاً اسیدهای چرب اشباع شده را تشکیل میدهند، در حالی که چربیهای سبزیجات عمدتاً حاوی اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه هستند.
به خصوص روغن زیتونی که از میوه درخت زیتون به دست می آید هم از پلی فنول ها و هم از اسیدهای چرب تک غیراشباع تشکیل شده است.
حتی امروزه، مزایای سلامتی مصرف روغن زیتون به جای چربیهای منشأ دیگر بینظیر باقی مانده است و به احتمال زیاد به ترکیب شیمیایی فوقالعاده روغن زیتون نسبت داده میشود.
با این حال، مزایای روغن زیتون برای سلامتی انسان بیشتر در ارتباط با مصرف رژیم غذایی مدیترانه ای ارزیابی شده است، در حالی که تأثیر مفید فردی آن بر سلامت انسان باید توسط تحقیقات بیشتر تایید شود.
- منابع:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.